top of page

Vitárius Piroska

hegedűművész, tanár

     A Tercina együttes létrehozója, a Savaria Barokk Zenekar koncertmestere (vezető: Németh Pál). Ezen kívül a Musica Profana, az Eszterházy Hofkapelle tagja és más régizenei formációk közreműködője.

     A Ward Mária Zeneművészeti Szakgimnázium, a Csíkszeredai Nyári Egyetem és a Győri Reneszánsz és Barokk Hét tanára.

 

     Hegedűművész-tanári diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte Bánfalvi Bála és Kertész István osztályában. Európa-szerte számos régizenei kurzuson vett részt. Barokk hegedűt és kamarazenét tanított a szegedi Zeneművészeti Egyetemen. Tagja volt az Erkel Ferenc Kamarazenekar-nak és a Concerto Armonico-nak, alapító tagja és koncertmestere az Orfeo zenekarnak. Számos bel- és külföldi koncert, cd-felvétel szólistája. 2007-ben a Hungaroton kiadásában mutatta be M. Lombardini hat hegedűversenyét.

     Olyan muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Enrico Onofri, Simon Standage, Catherine Mackintosh, Monica Huggett, Julien Sauvin, Ton Koopman, Trevor Pinnock, Andrew Parrott.

Kállay Katalin

furulyaművész, tanár

      A Tercina együttes alapító tagja. Emellett számos régizene együttesben játszik (Sebastian Consort, Marquise, Excanto, Musica Profana, Savaria Barokk Zenekar, Rosella).

     A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola és a Győri Reneszánsz és Barokk Hét hangszeres kurzusának kamarazene–és blockflötetanára, valamint óraadó tanár a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, és a Ward Mária Zeneművészeti Szakközépiskolában.

     Rendszeresen ír zenekritikákat, műsorismertetőket, programfüzeteket a  Művészetek Palotája, „A Zongora” sorozat, a Concerto Budapest, a  Muzsika és a Müpa Magazin számára.

 

     A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult brácsát Papp Sándornál és blockflötét Czidra Lászlónál, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenetudományi tanszakán és a Szegedi Tudományegyetem régizene-blockflöte szakán folytatta tanulmányait, ahol tanára Lőrincz László volt. A historikus előadásmóddal kapcsolatos ismereteit Peter Holtslag, Prehoffer Gábor és Anneke Boeke mesterkurzusain mélyítette el. Koncertezett itthon és külföldön, fellépett számos európai és hazai fesztiválon.

     Olyan muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Czidra László, Németh Pál, Vashegyi György, Vásáry Tamás, Philip Pickett, Penelope Rapson (Fiori Musicali, England), Gwendolyn Toth (Artek, New York), Peter Zajíček (Musica Aeterna, Pozsony). Tanított a Budapesti Kortárstánc Főiskolán, és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán.

Győri István

lant- és gitárművész, tanár

     A Tercina együttes alapító tagja. Ezen kívül tagja a Savaria Barokk zenekarnak (vezető: Németh Pál), az Excanto együttesnek( vezető: Kállay Gábor), az Aura Musicale zenekarnak (vezető: Máté Balázs). Rendszeresen fellép az Orfeo zenekarral ( vezető: Vashegyi György)

     A Solti György Zeneiskola gitártanára, valamint óraadó a Ward Mária Zeneművészeti Szakközépiskolában.

     Klasszikus gitár tanulmányait Roth Edénél kezdte. 1986-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola gitár tanszakán. Tanára Szendrey-Karper László volt.

1991-1993-ig a Hágai Királyi Zeneakadémia régizene tagozatának növendékeként lantot tanult. Tanára Toyohiko Satoh volt. Ettől kezdve foglalkozik régi pengetős hangszerekkel. A lanton kívül barokk és romantikus gitáron is koncertezik , lemezeken közreműködik.

     Fellépett, mint a Liszt Ferenc kamarazenekar szólistája, koncertezett a Magyar Rádió

zenekarával, és a Fesztiválzenekarral.

Please reload

Vitárius Piroska
Kállay Katalin
Győri István
bottom of page